AMAGANSETT MODULAR HOUSE

In de Amerikaanse plaats dorp Amagansett heeft MB Architecture een huis gebouwd dat bestaat uit zes zeecontainers. Het Amagansett Modular House is 175 vierkante meters groot en staat rondom een volwassen eik. De woning verbindt op een mooie manier binnen en buiten met elkaar.

MB architetcs heeft al meerdere – prijswinnende – projecten gemaakt op basis van zeecontainers.  De opdrachtgevers van deze woning,  een stel met drie jonge kinderen, waren op zoek naar een alternatief voor de traditionele houten woningbouw in de regio.

“Het feit dat onze prefab-projecten goedkoper zijn en minder tijd kosten om te bouwen, was een extra stimulans,”

aldus Maziar Behrooz  van MB Architecture.

insta-house

De bouw is gebaseerd op het insta-house van MB Architecture. Dit is een schaalbare, prefab gebouw gemaakt van vier 40ft lange zeecontainers die in één dag op elkaar kunnen worden gestapeld en geïnstalleerd.

Om te kunnen voldoen aan de eisen van de klant voor een woning met vier slaapkamers en drie badkamers, hebben de architecten dit standaard insta-house uitgebreid met 2 containers. Een extra 40ft container aan de noordzijde en een container van 10ft die aan de tweede verdieping hangt. Een glazen loopbrug verbindt de open woonruimtes met een aparte slaapvleugel.

interieur en exterieur

De gegolfde metalen buitenwanden van de contaienrs zijn zwart geverfd om het gebouw in het landschap te laten verdwijnen. Hoge kamerhoge ramen en glazen deuren zorgen voor een naadloze verbinding tussen het interieur en exterieur.

Door het stapelen van containers op elkaar is ook een dubbelhoge woonruimte gecreëerd met een grote glazen wand. Deze zorgt voor een heerlijke grote, lichte woonruimte.  Vandaaruit gaat een grote trap naar de verdieping. Een 20-voet container die tot de helft van de lengte is ingekort, werd feitelijk aan de tweede verdieping opgehangen. Hier is de masterbedroom ondergebracht.

“We wilden een comfortabel, speels en leuk interieur creëren voor zowel kinderen als ouders. En we wilden laten zien hoe een klein huis erg ruim kan aanvoelen. Grote ramen in de slaapkamers op de bovenverdieping wekken de illusie dat je ondergedompeld wordt in de boomtoppen.”

prefab

De containers werden in een werkplaats geprefabriceerd voordat ze naar de bouwplaats werden vervoerd. Het geheel is in twee dagen opgebouwd en geïnstalleerd. De afbouw en het zwembad werden in de weken na installatie toegevoegd.

Het bijzonder aan dit gebouw is dat dat je van de buitenkant duidelijk kunt zien dat hier zeecontainers staan, terwijl je aan de binnenkant dat gevoel helemaal niet hebt.

 

De foto’ s zijn gemaakt door Matthew Carbone

Kijk voor andere projecten met containers ook eens naar: Poshtel Popup, Urban Rigger en voor projecten met modulaire units naar het Sacromonte Landscape Hotel en de Dyson Studentenunits.

-- Lees meer --