ANZA ESPRESSO

We drinken met z’n allen in Nederland behoorlijk wat koffie. En we stellen ook steeds hogere eisen aan ons kopje koffie. De koffie die we buiten de deur drinken is vaak al een kopje espresso, cappuccino of een latte macchiato. Kleinschalige koffiebranders verkopen hun eigen melanges en op steeds meer plaasten opent een Nespresso Boutique.

Ook het koffiezetapparaat dat we thuis hebben wordt steeds vaker ingewisseld voor een espressomachine.

De ontwerpers van Montaag, een ontwerpbureau in Berkeley, Californië, waren op zoek naar een nieuwe machine voor hun eigen kantoor. Zij konden geen machine vinden die iets extra’s te bieden had. Ze vroegen zich af wat de toegevoegde waarde van een espressomachine is als alle machines in een bepaalde prijsklasse van hetzelfde materiaal gemaakt zijn en dezelfde kwaliteit koffie levert.

materiaal, detaillering en functionaliteit

Het antwoord op deze vraag was voor hen de keuze voor het materiaal, de detaillering en de functionaliteit. Dus gingen ze zelf aan de slag om een machine te ontwerpen. Daarbij geholpen door de mensen van een espresso-reparatiewerkplaats die in hetzelfde bedrijfspand is gevestigd.

Het resultaat is AnZa. AnZa is geen typisch espressoapparaat. Hij is gemaakt van beton, corian, hout, staal, messing en glas. Allemaal materialen die je normaal gesproken niet ziet bij espressomachines.

AnZa in beton

AnZa in beton ziet er ook uit als een blok beton. Hoekig en ruw. Dit wordt enigszins verzacht door het gebruik van koper en porselein voor de grote kop en het handvat van de pistolet. Het waterreservoir is van glas.

AnZa in corian

De versie in corian – het materiaal dat tegenwoordig vaak ook voor aanrechtbladen wordt gebruikt – heeft accenten van hout en koper.

Welke versie ook kiest, met de AnZa heb je een opvallend apparaat op je aanrecht staan.

 

-- Lees meer --