ATELIER CECILIO DE SOUSA

Het kantoor van het Portugese bureau Aires Mateus – Arquitectos is sinds kort gevestigd in een gerestaureerd en verbouwd pand in Lissabon. En het mag geen verrassing zijn dat architect Manuel Aires Mateus zelf verantwoordelijk was voor het ontwerp van deze verbouwing.

Het nieuwe kantoor van Aires Mateus – Arquitectos ligt in het centrum van Lissabon, vlakbij de botanische tuinen. Buiten valt het pand niet bijzonder op. Binnen word je verast door de geslaagde combinatie van historische architectonische elementen met eigentijdse en praktische toevoegingen.

een waar kunstwerk

De persoonlijke werkruimte en vergaderruimte van de oprichter van het bedrijf, Manuel Aires Mateus, is een waar kunstwerk. De muren en plafonds zijn bedekt met weelderige muurschilderingen en lijstwerk. Het is dat er sobere, stoere meubels in deze ruimte staan, anders zou het zo maar een kamer uit het Paleis van Versailles kunnen zijn.

nieuw

Niet alles in het verbouwde pand ademt geschiedenis. De rest van het pand voelt met name als nieuw. Hier zijn de muren en wanden glad wit gestukt. Een organisch gevormde trap verbindt de bovenste verdiepingen met elkaar. Moderne meubels staan op een robuuste houten vloer.

buiten

Buiten is er een kleine tuin met zwembad. Het zwembad en de trap zijn betegeld met natuursteen. Het geheel voelt als een miniatuuroase en is een ideale ontmoetingsplek voor de medewerkers van het bureau.

 

In het nieuwe kantoor van Aires Mateus-Arquitectos voel je dat oud en nieuwe harmonieus samenkomen.

 

Een van de mooie projecten van Aires Mateus-Arquitectos  is Santa Clara 1728.

Foto’s: Rui Cardoso

-- Lees meer --