BOOMHUT

Deze boomhut is ontworpen en gemaakt door Madeiguincho uit Portugal. Het is gemaakt in opdracht van een grootvader die zijn kleinkinderen een andere ervaring wilde aanbieden dan het spelen met de PlayStation.  Een eenvoudige, vertrouwde en gebruiksvriendelijke ruimte als contrast met technologische trends van de huidige tijd.

kinderwens

Want wie wil dat als kind niet: in bomen klimmen, in touwen hangen. Je terugtrekken in je eigen boomhut. Niets mooier dan dat.

drie bomen

Deze boomhut is ontworpen rondom drie bomen. Een cederboom steekt dwars door de boomhut. Het platform wordt ondersteund door de drie boomstammen. De hut zelf is gebouwd prefab CLT-panelen (CLT = Cross Laminated Timber). Het dak is gemaakt van cederhout. De hele buitenkant van de boomhut werd verbrand om het hout beter te beschermen. Daarna is het behandeld met lijnolie, waardoor een koele en ruwe textuur is verkregen. De uitstraling aan de binnenkant is heel anders. Hier zorgen de lichte panelen met een natuurlijks houtstructuur voor een warme en aangename sfeer.

natuurlijke openingen

De natuurlijke openingen zijn zo geplaatst dat zij een mooi zicht geven op de zonsop- en zonsondergang

inspiratie

Wellicht een inspiratie voor al die ouders die momenteel veel thuis zijn en niet op paasvakantie kunnen vanwege het coronavirus. Het is nu de ideale tijd om een boomhut te bouwen!

 

De foto’ s zijn gemaakt door João Carranca

-- Lees meer --