CAMPER BARCELONA

Voor het Spaanse schoenenmerk Camper heeft de Japanse architect Kengo Kuma een nieuwe winkel ingericht. Het interieur van deze winkel in Barcelona bestaat voor een groot deel uit gebogen terracottategels. Samen vormen zij een patroon van schelpen.

Het filiaal in Barcelona is gelegen aan de Passeig de Gracià, een beroemde boulevard met high-end boetieks en een aantal gebouwen ontworpen door de befaamde Spaanse architect Antoni Gaudí.

De gebogen keramische tegels bekleden de wanden en de voorkant van een verdiepingswand die deels de winkel insteekt. De tegels fungeren als opslagnissen voor de schoenen van Camper. Sommige tegels zijn iets breder gemaakt voor hoge laarzen of grote accessoires. Ook voor het kassameubel en voor de zitbank zijn tegels gebruikt in dezelfde terracottakleur. De vloer is van een lichtgekleurde kunsthars.

Volta Catalana

Niet ver van dit filiaal ligt de Gotische wijk, het oudste deel van Barcelona. Daar vindt men nog steeds panden met oude gewelfde plafonds van baksteen die op houten balken rusten. De tegels die Kengo Kuma voor dit filiaal van Camper heeft gebruikt verwijzen naar deze traditionele bouwwijze die Volta Catalana wordt genoemd.

De tegels zijn geproduceerd door Ceràmica Cumella, een lokaal bedrijf dat al eerder met Kengo Kuma had samengewerkt.  De video geeft een goed beeld van de productie en het gebruik van deze tegels in dit filiaal van Camper.

uniek

Ieder filiaal van Camper is uniek en vaak ontworpen door een bekende (interieur)architect. Ik heb dan ook steeds de neiging om in iedere stad waar ik kom binnen te lopen bij het plaatselijke filiaal. Niet zelden loop ik daar weer weg met een nieuw paar schoenen. Want ook die vallen op door hun vormgeving.

Dit is de tweede Camper-winkelruimte die Kengo Kuma heeft ontworpen. In 2015 heeft de studio van de Japanse architect het interieur van de Milanese winkel van het schoenenmerk ontworpen. Dit filiaal heeft wanden en schappen van multiplex die van vloer tot aan plafond reiken.

 

De foto’s zijn gemaakt door Miguel de Guzman en Rocio Romero van ImagenSubliminal

-- Lees meer --