CASA DI CONFINE

Tussen glooiende heuvels, bloemenweiden, hooibalen en dennenbossen ligt Casa di Confine. Dit huis in het Italiaanse streek Le Marche is ontworpen door Simone Subissati Architects.  De opdrachtgever wilde graag een open woning met verbinding naar de omringende natuur en het landschap. En dat is wel gelukt.

Het Casa di Confine is een lang en smal huis geworden: het is 33 meter lang en 8,4 meter breed.
Deze vorm is een verwijzing naar de lange stenen boerderijen uit de omliggende omgeving. Maar dan met een meer eigentijdse en open invulling waardoor de grens tussen privéruimte en natuur vervaagt.

open gevel

Casa di Confine, bestaat uit twee verdiepingen met ieder een eigen gevelafwerking. De lange vorm wordt daardoor extra benadrukt. En ondanks de lengte van de gevel van 33 meter is deze niet saai. Dat komt door de vele kamerhoge ramen, doorgangen en pilasters aan de twee lange gevels van het huis.
Zij zorgen voor een ritmische structuur van de buitenmuren.

rode gelakte panelen en wit pleisterwerk

De begane grond heeft een meer solide afwerking van rood gelakte ijzeren panelen. Deze rode kleur is ook doorgetrokken naar de binnenkant.
De verdieping is afgewerkt met wit pleisterwerk. Daardoor lijkt het alsof het huis boven het landschap zweeft.
In het pleisterwerk zitten op een aantal plaatsen kleine rode vierkante ramen.

open hoge entree

Het pand is in het midden open. Hier bevindt zich de entree met aan de ene kant de garage en aan de andere kant het woongedeelte. De entree heeft een dubbele hoogte. Op de begane grond ligt ook de spa met een verdiept bad. Ook de spa heeft vrij uitzicht naar buiten.

Via een gang kom je in een grote, dubbelhoge woonkamer aan het einde van het huis. Hier zijn gevels aan weerszijden opengemaakt. De kamerhoge ramen zorgen voor een panoramisch uitzicht rondom.

Via de trap kom je op een balkon dat zich over de hele lengte van het huis uitstrekt.  Vanaf hieraf heb je zicht op de begane grond. Hier heb je ook toegang tot een grote slaapkamer, een kleine woon-/werkamer en een tweede badkamer.

eenvoudige afwerking

De afwerking van de binnenwanden is ongeveer gelijk aan die aan de buitenkant: rood gelakt staal en wit pleisterwerk.  Verder zie je wit kippengaas rondom het balkon op de eerste verdieping. De meeste meubels zijn eenvoudig en gemaakt van wit essenhout, grenen of beton. In die zin moest de uitsraling een beetje passen bij de landelijke, boeren omgeving en traditie.

Casa di ConFine heeft ook nog een buitenzwembad. Dit ligt in het verlengde van de open entree. Het is zo ontworpen dat ook wanneer je buiten zwemt je het hele landschap kunt zien.

geen afscheiding

Het gevoel van openheid en de verbinding met de omgeving was cruciaal voor het ontwerp. Daarom kozen de architect en de opdrachtgever ervoor het huis vrij in de omgeving te plaatsen, zonder afscheiding of hekwerk naar de buren en de velden rondom. Vandaar ook de naam Casa di Confine,

 

Foto’s zijn gemaakt door Alessandro Magi Galluzzi

 

 

-- Lees meer --