CHAIR TIMES

Chair Times – geregiseerd door Heinz Bütler – is een documentairefilm over de geschiedenis van de stoel. De film beschrijft de stoel vanaf 1807 tot de nieuwste 3D-geprinte ontwerpen. De film is een is uitgebreide tijdlijn van modern stoelontwerp.

Vanwege de coronacrisis streamt het Vitra Museum in het Duitse Weil am Rhein deze film nu tijdelijk gratis.

Chair Times richt zich op 125 stoelen uit de collectie van het Vitra Museum. De film onderzoekt en beschrijft de ontwikkeling van de stoel door de tijd heen. De stoelen worden besproken op basis van het jaar waarin ze geproduceerd zijn. In die zin schets de film ook een beeld van de tijd waarin een bepaalde stoel is geproduceerd.

Eames

Chair Times laat zien dat elke stoel een voorbeeld is van de productietechnieken, sociale structuren en modes van het tijdperk waarin ze zijn gemaakt. De multiplexstoelen van Ray en Charles Eames werden bijvoorbeeld geïntroduceerd nadat Charles Eames tijdens de Tweede Wereldoorlog werd benaderd door de marine. Eames experimenteerde toen met het buigen van multiplex. En de  marine zocht iemand die spalken kon maken die lichtgewicht en gemakkelijk te dragen waren.

must-see

Rolf Fehlbaum, De voormalige CEO van Vitra, spreekt over de verschillende stoelen met ontwerpers, architecten en verzamelaars zoals Hella Jongerius, Antonio Citterio en Ronan Bouroullec en David Chipperfield.

De documentaire is een must-see voor iedere liefhebber van modern design.

-- Lees meer --

kijk hieronder naar een teaser voor de film.