COLEEN

Coleen is een nieuwe elektrische fiets. Hij is ontworpen en wordt gemaakt in Frankrijk. Nu kun je je afvragen of we hier in Nederland wel zitten te wachten op een nieuwe Franse e-bike. Er zijn immers al zo veel verschillende merken en types.
Maar vooruit, deze fiets heeft wel iets dat andere fietsen niet hebben. De Coleen is namelijk afgeleid van de fiets die Jean Prouvé, een bekend Frans ontwerper die van 1901 tot 1984 leefde, in 1941 heeft ontworpen voor zijn eigen personeel.

Het idee van de makers van Coleen was om ’n fiets te maken die zowel mannen als vrouwen aanspreekt. Er is dan ook maar één model. Ze wilden bovendien een lichtgewicht fiets ontwerpen van de beste kwaliteit, met prima technische specificaties en een onderscheidend ontwerp. Alle onderdelen hebben de ontwerpers zelf ontwikkeld en geperfectioneerd. Op deze manier kunnen zij garant staan voor kwaliteit en degelijkheid. Deze design e-bike is speciaal ontworpen en ontwikkeld voor het stadsverkeer maar getuige de foto’s is hij ook sterk genoeg voor een rul zandpad.

Vintage design

Coleen is ontworpen voor liefhebbers van vintage design, mooie fietsen en baanbrekende techniek. Vet en assertief, elegant en zelfverzekerd.

“De framegeometrie is geïnspireerd op die van de eerste ‘dandy-paarden (Draisiennes) uitgevonden in de buurt van de Avenue de Montaigne in Parijs in 1861.
Het was dezelfde vorm die Jean Prouvé in 1941 zou inspireren om een ​​fiets te ontwerpen die is ontworpen voor de arbeiders van Frankrijk.”

aldus de ontwerpers Audrey Lefort en Thibault Halm.

 

coleen - jean prouvé

de fiets zoals die in 1941 door Jean Prouvé is ontworpen

 

Techniek

De ontwerpers claimen een efficiëntie van de electromotor van 94% . Dat schijnt ongeveer 25% meer is dan traditionele motoren. Deze prestatie wordt bereikt door het gebruik van elektronica die de motor in realtime bestuurt (1000 keer meer signalen per seconde).
Een nieuwe generatie stille motor met een gewicht van minder dan 2,5 kg levert een koppel van 50 Nm met volledig geïntegreerde sensoren.

De gebruiker ontgrendelt de fiets van een afstand met een app op de smartphone. Deze app stuurt gegevens door naar een transflectiefa kleurenscherm dat in het frame is geïntegreerd. Dit scherm geeft alle nodige informatie, zoals verreden kilometers, batterijniveau, snelheid. Een op het stuur gemonteerde, gekartelde aluminiumlegering maakt de afstelling van de motor zowel natuurlijk als flexibel.

Batterij met hoge capaciteit

De volledig geïntegreerde, verwijderbare batterij wordt automatisch in het frame vergrendeld. De accu is in 2,5 uur helemaal opgeladen (80% in 1½ uur). Onder normale omstandigheden is dat genoeg om 100 kilometer vooruit te kunnen.

Afwerking

Deze fiets is tot in het kleinste detail afgewerkt. Zo is het leren zadel gemaakt door Voltaire, een Franse merk voor luxe accessoires. Het koolstofvezelframe is een technisch hoogstandje omdat het geen zichtbare versterking heeft. De makers van Coleen hebben zelf 75 onderdelen ontworpen om deze technische en fraaie fiets te maken.

Coleen is vanaf zomer 2019 verkrijgbaar. Voor meer informatie zie de website van Coleen.

 

  1. Dit type scherm reflecteert en verzendt licht om optimaal visueel gemak te bieden. Het maakt gebruik van spiegels en omgevingslicht om zijn informatie effectiever weer te geven, en werkt daarom ook in volledig zonlicht en ’s nachts even goed.

-- Lees meer --