CTRL+V

Marta Muñoz Estudio heeft de verbouwing van een appartemant in Madrid de naam Ctrl+V gegeven. En dat is natuurlijk een verwijzing naar de toetscombinatie als je met een computer werkt. Met de toetscombinatie Ctrl+V  ‘plak’ je iets op z’n plaats. Dat is ook het idee achter dit project.

De vorm van het appartement lijkt in de basis op de letter V. Dat is al één verwijzing naar de naam van het project. De andere verwijzing is het feit aan de wanden van dit appartement allerleis functies ‘geplakt’ kunnen worden. Hierdoor kun je de ruimte continue veranderen.

‘plakken’

Zo verandert de ruimte in een kantoor, vergaderruimte, slaapkamer, eetkamer of keuken. Afhankelijk van het gebruikte deel van de ruimte en de elementen die je laat staan of wegbergt.
Doordat alle functies aan de wanden zijn geplaatst blijf je toch steeds een ruimtelijk gevoel houden. Ook is het nog mogelijk om in de toekomst twee aparte slaapkamers te creëren zonder dat daarmee de gemeenschappelijke ruimtes en het natuurlijke licht van de hoofdgevel wordt opgeofferd.

industrieel

De ruimte doet erg ruw en industrieel aan. Beton, staal en glas zijn de belangrijkste materialen. De muren, wanden en plafonds zijn nauwelijks afgewerkt. De leidingen zijn rechtstreeks op de muren en het plafond gemonteerd. Zwart en wit de enige kleuren. Alle meubels langs de wanden (keuken, bed, kasten) zijn gemaakt van hetzelfde wit (plaat)materiaal.
Alleen in de badkamer is grijs beton gebruikt.

voor de liefhebber

Een bijzonder appartement, maar wel voor de liefhebber van ruw, industrieel, puur.

De foto’ s zijn gemaakt door Imagen Subliminal.

 

-- Lees meer --