DOG HOUSE

Uit eigen ervaring weet ik hoe ver je kunt gaan in de liefde voor je hond: en dat is heel ver!
De baasjes van deze Duitse Herdershond in Beijing gaan ook ver in de liefde voor hun huisdier.

Zij hebben aan Atelier About Architecture opdracht gegeven de onderverdieping van hun woonhuis zo te ontwerpen dat deze geschikt is voor hun gehandicapte hond. De hond lijdt aan een aangeboren gewrichtsaandoening. Wat betreft indeling, kleurstelling, materialen en meubels is alles zodanig ontworpen en afgestemd dat het tegemoet komt aan de (on)mogelijkheden en behoeften van de hond en de eigenaar.

Huis voor de hond

Zo is de onderverdieping  van het Dog House ontworpen met zachte vloeren om de gewrichten van de hond te ontlasten, zijn de opgangen en trappen bekleed met een waterdichte antisliplaag.  Er zijn twee verschillende badkamers voor de hond. De belangrijkste badkamer bevindt zich in het midden van de ruimte en is open naar de gang. Het heeft een barrièrevrije toegang via opritten naar de natte cel. Vanuit deze doucheruimte leidt een trap omhoog naar een verhoogde  onderzoekstafel.

De kleine badkamer heeft een speciaal hondenbad met pootafdrukken. De ruimte is gestoffeerd met gordijnen van speciaal geluiddempende stof. Dit akoestisch gordijn zorgt ervoor dat het opgewonden geblaf van de hond tijdens het baden wordt gedempt.

Ook de kleur- en verlichtingsschema’s zijn gekozen met de hond in gedachte.
Nu denk je misschien honden zijn toch kleurenblind! Maar dat is een misverstand ze zien minder kleuren omdat ze slechts twee soorten kleurreceptoren in hun ogen hebben. Zie het resultaat het is een verrassende kleurstelling en een licht interieur, met zachte frisse kleuren blauw en roze.

fotogafie: Sun Haiting

-- Lees meer --

Dit is Paco, een super lieve straathond, onze schat uit Spanje.

 

Paco