EEN CHINESE DROOM

In een afgelegen dorp in het oosten van China woont een markante man. Hu Guangzhou is timmerman en leeft zijn bestaan in afzondering. Lang geleden heeft hij zijn familie verloren. Eigenhandig bouwt hij een liefdesverhaal; een pagode die moet reiken tot in de hemel en waarmee hij het contact met zijn geliefden hoopt te kunnen herstellen.

Dit is het wonderlijke verhaal achter de foto’s uit de serie Een Chinese Droom die Ruben Terlou (1985, documentairemaker, fotograaf en arts) in China heeft gemaakt.

Ruben Terlou studeerde Mandarijn in China en Geneeskunde aan de UvA. Voor, tijdens en na zijn studie maakte hij al foto’s in met name China en Afghanistan. Hij won met zijn fotoseries verschillende prijzen bij de Zilveren Camera. In 2016 kreeg hij de Prijs voor de Vernieuwende Fotojournalistiek.
2016 was ook het jaar van het televisiedebuut van Ruben Terlou. De serie Langs de Oevers van de Yangtze, uitgezonden door de VPRO, was een groot succes. In zes delen volgen de kijkers Terlou terwijl hij de Chinezen die hij tegenkomt op open en indringende wijze interviewt. Hiermee biedt hij een bijzondere kijk in de hedendaagse China. De serie werd in 2016 genomineerd voor de Zilveren Nipkowschijf.
Begin 2018 kwam de populaire zevendelige documentaireserie Door het hart van China uit. Ook deze serie werd door de VPRO uitgezonden.

 

Kijk voor meer informatie over het werk van RubenTerlou de website van Galerie Fontana.

-- Lees meer --