EOGHAN KAVANAGH

Op bezoek bij vrienden, die in de prachtige omgeving van The Ring of Kerry in Ierland wonen, kwamen we in contact met Eoghan Kavanagh.
Eoghan Kavanagh is landschapsfotograaf. Hij werkt vanuit het plaatsje Kenmare, waar hij een eigen studio en galerij heeft.

De foto’s die Eogahn maakt zijn zeer zeker geen toevallige kiekjes. Hij besteedt veel tijd en aandacht aan het (onder)zoeken van locaties.
Elke afbeelding is van tevoren helemaal bedacht en gepland. Hij scout elke locatie af en hij noteert de tijden met de verschillende lichtinvallen. Ook maakt hij van iedere scene een schetsje.  Op basis van dit grondige onderzoek beslist hij welke weerselementen en lichtinval nodig zijn voor de juiste gewenste foto. En dan is het gewoon wachten op het juiste moment. Dat kan soms zelfs maanden later zijn.

Skelligs

Eoghan heeft verschillende fotoseries gemaakt, zoals dramatisch panoramabeelden van dorpjes en vergezichten uit de omgeving, beelden van bomen, bossen, meren en de Atlantische Oceaan. Ook heeft hij foto’s gemaakt op de Skelligs, twee rotsachtige eilanden ten westen van Kerry. Deze eilanden staan op de UNESCO werelderfgoedlijst, maar zijn ook bekend als locatie van de laatste Star Wars film The Last Jedi.

En hoe mooi de foto’s van Eoghan ook zijn, het zijn ‘slechts’ momentopnames.  Of zoals hij het zelf zegt:

“Natuurlijke schoonheid van de natuur moet worden ervaren, niet alleen vastgelegd.”

De foto’s van Eoghan Kavanagh zijn te koop via zijn eigen galerij: Skyline Galery.

-- Lees meer --