FIVE FIELDS PLAY STRUCTURE

Je zou voor je kinderen wensen dat in de buurt een speelobject zou staan als  Five Fields Play Structure van Matter Design.
Even de iPhone en laptop aan de kant, weg met die Playstation en naar buiten. Klimmen en ravotten op dit mooie speelobject.

De kinderen van de Five Fields buurt in Lexington, Amerika kunnen dit. Het park ter plekke fungeert als een gedeelde achtertuin. De gemeenschap  vroeg om een ​​speelobject dat zowel veilig als opwindend is voor kinderen. Ze wilden iets dat de kinderen zou uitdagen.

Dat hebben ze gekregen! Het bijzondere van het ontwerpen van een dergelijk speelobject is dat het niet gebonden is aan allerlei normen en eisen. Natuurlijk moet het veilig zijn, maar spel is niet standaard of puur functioneel. Dus een speelobject moet de fantasie prikkelen.
De Five Fields Play Structure is in eerste instantie een speelobject voor kinderen, maar alle ruimtes zijn ook toegankelijk voor volwassenen. Deze moeten dan wel bukken, terwijl de kinderen langs hen heen vliegen en rennen. Want hier zijn de kinderen de baas.

Kleurrijke afbeeldingen suggereren ingangen. Er zijn deuren en trappen, maar deze leiden nergens naar toe. Iedere plek en ruimte is op verschillende manieren te bereiken. Dat levert spannende uitdagingen voor de kinderen op.

Risico’s voor ongelukken worden beperkt doordat de juiste leeftijdsgroep toegang heeft tot de meer ‘gevaarlijke’ delen. Oudere kinderen klimmen over iets heen terwijl jongere kinderen ergens onderdoor kruipen.

De Five Fields Play Structure heeft afgelopen jaar verschillende prijzen gekregen. De belangrijkste is wellicht de toekenning van de Small Projects Awards 2018 van de AIA (American Institute of Architects).

-- Lees meer --

Fotografie: Brandon Clifford | Matter Design