FLOWER MEN

In India zijn bloemen meer dan bloemen. Ze hebben vaak een betekenis. Ze maken onderdeel uit van oude traditie en spiritualiteit. Van de symbolische lotusbloem tot linten van schitterende oranje goudsbloem, bloemen zijn een belangrijk en vitaal onderdeel van het leven. Ze zijn aanwezig in alles, van tempelrituelen tot festivals en huwelijksceremonies.

Toen de Deense fotograaf Ken Hermann de uitgestrekte en chaotische bloemenmarkt Malik Ghat in Calcutta bezocht, werd hij getroffen door de overvloed aan bloemen en planten. Malik Ghat is de grootste markt in zijn soort in Azië. Het is als een zee van bloemblaadjes en producten. Ken was zo geïnspireerd door zijn marktbezoek dat hij terugkeerde om een ​​portretserie te maken met de titel Flower Men.

 

De serie portretteert een aantal bloemverkopers met lange kransen van gele goudsbloemen, rode rozen, dik groen gebladerte, jasmijn, magnolia, hibiscus of zonnebloemen.
De vrouwen die bij Malik Ghat boeketten en slingers verkopen waren nogal terughoudend om door Ken te worden gefotografeerd. Daarom besloot hij zich uitsluitend op mannen te concentreren. Elk portret werd genomen op de oevers van de nabijgelegen rivier de Hooghly, waardoor de nadruk komt te liggen op de bloemen van de verkoper, weg van de drukte en commotie van de markt.

-- Lees meer --

Het boek Flower Men van Ken Hermann kan hier worden gekocht