GARDEN HOTPOT RESTAURANT

Architectenbureau MUDA heeft aan de rand van de stad Chengdu een bijzonder restaurant gemaakt.
Het Garden Hotpot Restaurant slingert langs de oever van een vijver door een eucalyptus bos.

Chengdu in het zuidwesten van China is een geliefde toeristisch bestemming. Dat komt deels door de relaxte sfeer van de stad en het aangename klimaat. En door de hotpot, een van de lokale specialiteiten.

de groene long

MUDA kreeg de opdracht een restaurant te ontwerpen in Sansheng Township , een buitenwijk van Chengdu, bekend als “groene long van Chengdu”.
De locatie is mooi maar complex. Er mochten maar weinig eucalyptusbomen worden gekapt. Het terrein is bovendien geaccidenteerd met een verval van bijna 2 meter.
Het Garden Hotpot Restaurant ligt rondom een ​​lotusvijver, verborgen in een eucalyptusbos. MUDA wilde zoveel als mogelijk de natuurlijke omgeving van het bos ontzien. Het moest ook geen massief gebouw worden. Het moest transparant en lucide zijn. MUDA maakte een ontwerp zonder wanden en muren. Enkel een vloer, pilaren en een dak. Zo wordt het gebouw zoveel als mogelijk opgenomen in de omgeving.

lotusvijver

Het restaurant slingert zich langs de lotusvijver.  De vorm van het restaurant lijkt een beetje op de stoom en rook die uit de kokende potten tussen de pilaren en bomen door omhoog kringelt.
De dunne kolommen zijn gelijkmatig verdeeld aan beide kanten van het gebouw. Zij dragen het dak dat dezelfde vorm heeft als de vloer.
In totaal heeft het gebouw een omtrek van 290 meter, met een hoogte van 3 meter. De breedte varieert. Het platform is gemaakt van hout. Het dak is gemaakt van gegalvaniseerd plaatstaal dat met speciale verf is gecoat. Aan de kant van de lotusvijver is een gebogen houten reling gebouwd. Gasten kunnen zo dichtbij het water komen en genieten van het uitzicht.

licht en transparant

Het gebouw is licht en transparant. Gebruikers zitten rond het meer en de landschapsspuit doordringt de hele ruimte, en begint een romantische en prachtige ecologische hotpot-tour.
MUDA heeft een restaurant gemaakt dat de oorspronkelijke omgeving respecteert en waar je kunt genieten van een lokale specialiteit: de hotpot.

 

De foto’ s zijn gemaakt doorMUDA en Arch-Exist.

-- Lees meer --