GäRTNEREI

Gärtnerei  is een nieuw restaurant aan de Torstrasse in de wijk Mitte in Berlijn. Het interieur is ontworpen door architectenbureau Allenkaufmann. Opvallend in het interieur zijn de koperen en marmeren elementen.

Het restaurant bestaat in feite uit twee panden die bij elkaar zijn getrokken. Dat betekent dat zich midden in de ruimte een dragende muur bevindt met twee doorgangen. In het midden is ook nog een trap die naar beneden leidt. Daar vindt je o.a. de toiletten.

poort

De architecten hebben een duidelijke scheiding aangebracht tussen voor en achter. Deze scheiding wordt gevormd door een koperen wand van met daarin een poort.
Voor de poort is een meer grootstedelijke bar-sfeer. Na de poort kom je in een wat formelere restaurantsetting met zitplaatsen.

In deze koperen wand bevindt zich ook de bar en de ontvangstdesk. Het koper wordt afgewisseld met regenwoud groen marmer. Aan beide zijden van de scheidingswand bevinden zich aparte zit nissen.

subtiele kleuren

Subtiele kenmerken accentueren de verschillende ruimtes met donkere en lichtere tinten groene verf en groene bekledingsstof.
Op een aantal wanden aan de voorkant zijn driedimensionaal gepleisterde bomen aangebracht

Op andere wanden zie je transparante glanzende lakafdrukken van blaadjes.  De tafels zijn gemaakt van oude spoorbielzen die met de hand zijn beschilderd met een groen moseffect.

Foto’s: Yuzhu Zheng

-- Lees meer --