GATTI HOUSE

Adam Knibb Architects heeft aan het Gatti House een eigentijdse uitbouw geplaatst. Deze uitbouw is bekleed met hout en metaal. Gatti House is een oude Georgiaanse pastorie in Hampshire, Engeland en ligt aan de rand van het South Downs National Park.

De uitbreiding ligt in de zuidoostelijke hoek van de oorspronkelijke pand uit de 18de eeuw.  De nieuwe uitbreiding vervangt een serre die hier vroeger aan het huis was bevestigd.

eethoek en badkamer

Op de begane grond is zo ruimte gemaakt voor een nieuwe ruime eethoek. Deze staat in open verbinding met de keuken. ook deze keuken is vernnieuwd. Twee ruimtehoge deuren geven toegang tot een knusse zitkamer. Tussen deze twee deuren bevindt zich een haard die aan twee kanten gebruikt kan worden.
Op de eerste verdieping bevindt zich een nieuwe ensuite badkamer en kleedkamer.

veel daglicht

De uitbreiding opent zich aan twee kanten naar de tuin en komt uit op een groot terras. Het grote hoekraam zorgt voor veel daglicht, niet alleen in de nieuwe eetkamer, maar ook in de aangrenzende zitkamer en in de keuken.

materiaalgebruik

De uitbreiding van Gatti House onderscheidt zich van het bakstenen huis vooral door het materiaalgebruik en detailering aan de buitenkant. Op de begane grond valt de metalen bekleding en beglazing op. Voor de wat kleinere eerste verdieping is gebuik gemaakt van een houten bekleding met een opvallende verticale belijning.

hamonieus

De uitbreiding past door de vorm en het materiaalgebruik harmonieus in de omgeving en respecteert het karakter van de oude pastorie.

 

Foto’s zijn gemaakt door Martin Gardner

Kijk voor een andere uitbreiding aan een bestaand Engels huis ook eens naar Step.

-- Lees meer --