HARRINGTON GARDENS

 

Het project Harrington Gardens Residence is een renovatie en inrichting van een monumentaal Victoriaans gebouw in de wijk South Kensington in Chelsea, London. Het ontwerp is van DROO | Da Costa Mahindroo Architects.

Dit herenhuis is zorgvuldig gerenoveerd met oog voor details. Grijstinten en donker walnoot zorgen voor een warme en eigentijdse sfeer. De uitstraling is ingetogen chique. Het interieur speelt met licht en schaduw als een clair-obscur.

walnoot

Door het hele huis vind je de warme en rijke tonen van natuurlijk notenhout terug. Wel steeds ook anders gedetailleerd of toegepast. DROO | Da Costa Mahindroo Architects heeft walnoot toegepast op de vloer, diverse meubels en voor de majestueuze trap die is afgezet met latten van walnoot. Door deze latten dringt het licht langzaam binnen.

grijs

De vloer en wanden van de badkamer zijn uitgevoerd in dezelfde grijze tegels. Het sanitair is wit, kranen zijn zwart. Voor de een is dit wellicht een beetje kil en kaal, de ander zal dit prachtig vinden.

naar boven toe steeds lichter

Naar boven toe worden de ruimtes geleidelijk lichter en eenvoudiger. Zo zijn in tegenstelling tot de kasten elders in het huis, de kasten hier op de zonnige zolder uiitgevoerd in eenvoudig  wit.

Foto’s: Rei Moon

-- Lees meer --