HOME FARM

De bekende Engelse ontwerper en architect John Pawson heeft voor zichzelf in de Cotswold een tweede huis gebouwd.  John Pawson, bekend om zijn minimalisme stijl, verbouwde een oude boerderij uit 1610 . Hij noemt het project Home Farm. De boerderij staat op een stuk land van 22 hectare. Hij ligt op een helling en kijkt uit over een vallei, ver weg van een hoofdweg. Bij de boerderij ligt een vijver vol karpers en een appelboomgaard.

45 meter lang

Pawson kocht de boerderij in 2012 in een vervallen toestand. Het complex bestaat uit de boerderij zelf, een schuur met een huisje en stallen.  John Pawson voegde de schuur samen met de boerderij. Zo ontstond een huis met een lengte van meer dan 45 meter. De nieuwe aansluiting ligt iets teruggetrokken van de boerderij en de schuur met een lagere daklijn en gebouwd in iets ander materiaal dan het bestaande pand.

keukens

Omdat het huis zo lang was, bouwde hij aan ieder uiteinde van het huis een ​​keuken. Ook het aparte gastenverblijf heeft een eigen keuken. De oude schuur bestaat uit twee grote ruimtes. In de ene ruimte bevindt zich de keuken en de eethoek. In de andere ruimte, die twee treden lager ligt, bevindt zich de zithoek. In de eethoek heeft John Pawson een schuifraam over de volledige hoogte gemonteerd. Dit schuifraam kan motorisch worden bediend.

iepenhout

Het keukenblok en de kastenmuur zijn gemaakt van iepenhout. Het is hetzelfde materiaal dat ook gebruikt is in de  Net als de originele  vloerplanken en balken. De lampen en de tafel van meer dan 3,5 meter zijn een eigen ontwerp. In de ondiepe nis staan drie stoelen van Donald Judd. Deze nis verwijst naar de afgesloten staldeuren die vanaf de straat nog te zien zijn.

dorskamer

Wat ooit de dorskamer was, is nu het zitgedeelte. Daarin staat o.a. een groot daybed uit 1979 van Donald Judd en vloerbedekking van jute. Achter deze ruimte is de nieuwe verbinding met de oorspronkelijke boerderij. Aan de straatkant zijn originele kozijnen behouden. Aan de andere kant zijn nieuwe, grotere kozijnen geplaatst om het uitzicht beter binnen te laten.

Ook hier is nog een zitkamer, een tweede eethoek met keuken. Er is een symmetrie in de volgorde van de ruimtes: keuken, eetkamer, wonen; wonen, dineren, keuken.

boven

Boven zijn drie slaapkamers. De masterbedroom en de badkamer hebben hoge plafonds, omdat de zolderverdieping werd verwijderd. Elke slaapkamer heeft zijn eigen badkamer.
Veel van de, nieuwe, vloeren op de begane grond zijn van beton. Boven zijn de vloeren van iepenhout. De muren zijn afgewerkt met traditioneel kalkpleister. De bladen van de keuken, badkamer en tafels zijn van wit marmer uit de Dolomieten,

gastenverblijf

Aan de andere kant van de binnenplaats zijn de voormalige stallen omgebouwd tot een zelfstandig gastenverblijf. Het interieur hier is volledig met iepenhout bekleed. Beneden is een zitkamer, keuken en eetkamer, met een eigen houtkachel. Boven is onder een schuin dak een slaapkamer en een badkamer.

Pawson heeft er even aan gedacht om hier een werkkamer te maken. Maar bij nader inzien vindt hij het zonde om te moeten werken als hij in de Home Farm verblijft.

prima combinatie

Home Farm laat zien dat een oorspronkelijk ruw en robuust gebouw prima kan samengaan met een strak en minimalistisch Interieur.

 

De foto’ s zijn gemaakt door Gilbert McCarragher

 

-- Lees meer --