LIEFEoCLOCK

Wat is tijd? Dat is een vraag waarover vele filosofen zich de afgelopen eeuwen het hoofd hebben gebroken. Het is iets abstracts maar ook iets concreets. De tijd is behoorlijk concreet als je op de klok of op je horloge kijkt. De wijzers vertellen je exact hoe laat het is, wat de tijd is. Onlangs werd op de IMM in Keulen de LIFEoCLOCK gepresenteerd. Deze ‘klok’ laat je anders tegen de tijd aankijken. Je bepaalt namelijk zelf wat je in je eigen tijdlijn wilt zien: een jaarkalender, de dagen van de week, de verjaardag van de familie, de planning van een vergadering, etc.

De LIFEoCLOCK bestaat uit een schijf met motor, een aantal losse schijven en een band. De uiteinden van de band worden aan elkaar verbonden met een metalen sluiting. Deze sluiting markeert ook het actuele moment. De band beweegt over de verschillende schijven. Met een bijgeleverde app bepaal je hoelang de band moet doen om helemaal rond te gaan.

app

Zo kun je met deze app bepalen of dat een uur moet zijn, een ochtend, een dag, een week, een jaar. De maximale tijdspanne die je kunt instellen is 100 jaar. Je kunt er dus zelfs een eeuwkalender van maken. Met bijgeleverde stickers die je op een wand kunt plakken, kun je vervolgens aangeven wat je op je eigen tijdlijn wilt laten zien. Dat kan de planning van een vergadering zijn, de dagen dat in een maand dat je iets leuks gaat doen, het verloop van een zwangerschap, de verjaardagen van je familie, de planning van een project, etc. De mogelijkheden zijn eindeloos.

zelf samenstellen

Je kunt ook zelf bepalen hoe de LIFEoCLOCK eruitziet. Je kunt de vorm zelf bepalen, de kleur van de schijven en het aantal schijven dat je wilt gebruiken. Op deze manier kun je dus een object maken dat niet alleen functioneel is maar ook helemaal aansluit bij jouw smaak of de identiteit van een bedrijf of organisatie.

tijd

De LIFEoCLOCK heeft op dit moment wel nog een probleem met de (lever)tijd. Hij is namelijk nog niet leverbaar. De verwachting is dat de LIFEoCLOCK medio 2020 op de markt wordt gebracht.

-- Lees meer --