MICHIGAN LOFT

Een oude garage en autoshowroom aan de Michigan Avenue in Chicago is door Vladimir Radutny Architects verbouwd tot een bijzonder appartement, de Michigan Loft.

Vladimir Radutny Architects werd gevraagd de ruimte van ongeveer 200 vierkante meter te verbouwen tot een comfortabel appartement. De ruimte was al eerder in gebruik als woning, maar de indeling en uitstraling rommelde nogal.

Vladimir Radutny stripte de ruimte volledig.  Hierdoor werden alle structurele elementen en details weer zichtbaar, zoals het betonnen plafond en de kolommen. In deze lege ruimte plaatste hij vervolgens ‘losse’ kubussen met daarin en daarop verschillende functies, zoals de entree, toilet, bad- en slaapkamers.

houten platform

Ook is op de bestaande vloer een verhoogd houten platform geplaatst. Op deze houten verhoging staat o.a. de keuken. De verhoging slingert langs de woonkamer naar de slaap- en de badkamer. Deze houten verhoging verbindt de verschillende functies van het appartement en geeft daardoor structuur aan de ruimte.

kubus

De slaapkamer bevindt zich een nieuwe kubus. Deze is aan de kant van de woonkamer bekleed met zwart staal. Hierin is een kastenwand opgenomen met o.a. plaats voor de televisie.

Tegen een andere nieuwe kubus, nu met hout bekleed, leidt een trap naar een hoger niveau. Dit niveau doet dienst als slaapzolder voor bezoekers en werkruimte van de bewoners. Vanaf hier heb je ook toegang tot het dakterras met uitzicht op de skyline van Chicago

sober materiaalgebruik

Het materiaalgebruik is sober. Witte kasten en het aanrecht in de keuken weerspiegelen het ruime, natuurlijke licht van de loft. Zij vormen een contrast met de oude bakstenen muren en het betonnen plafond. De kleur wit komt ook terug op de slaapkamerkast en in de badkamers. Daarnaast heeft Vladimir Radutny veel hout toegepast om een ​​warme sfeer te creëren.

award

Michigan Loft heeft in 2019 de Small Project Award gewonnen van de AIA, The American Institute of Architects.

 

Kijk voor andere inspirerende lofts ook eens naar ook eens Gym Loft House, Loft Diego, StoREDHouse of Sterling Place.

Foto’s: Mike Schwartz

-- Lees meer --