MODULE +

In het noorden van Vietnam heeft guyen khac phuoc architects (NKPA) een paviljoen gebouwd met de naam Module +.
Module + staat in de omgeving van Thanh Chuong aan de oever van een meertje. In het meertje ligt een aantal eilandjes met rollende heuvels en theeplantages.

Het is een schilderachtige omgeving. De plek waar Module + is neergezet is een verzamelplaats voor de theeplukkers en de lokale bevolking. Het kan ook een plek zijn die toeristen zal aantrekken die van hieruit willen genieten van de mooie natuur en omgeving. Module + is een opvallende witte structuur in een verdere natuurlijk, vooral groene, omgeving.

structuur

Module + is in amper drie dagen tijd door de lokale bevolking gebouwd. Eerst werden de ruim 2.000 losse componenten over water naar de juiste plek gebracht. Daar zijn de allemaal in elkaar geschoven. Er is geen lijm of ander bevestigingsmateriaal gebruikt. De losse, kruisvormige elementen zijn allemaal gelijk en worden loodrecht op elkaar geschoven en geassembleerd.

Het reslutaat is een flexibel, zelfdragend en betaalbaar gebouw dat er bovendien mooi uitziet.

Kijk ook naar het filmpje. Het geeft namelijk niet alleen een beeld van de mooie omgeving en de natuur, maar laat ook zien hoe Modele + is opgebouwd.

 

Fotografie is van Trieu Chien

-- Lees meer --