OVINGTON LAMP

Ovington is de naam van een serie lampen van Sjoerd Vroonland. Hij heeft ze ontworpen voor het jonge Nederlandse merk Revised. De lamp is leverbaar als hanglamp, als tafelllamp en als staande lamp. De staande lamp is er in twee maten.

Wat bij de Ovington lamp meteen opvalt zijn de ronde vormen en het gekleurd glas. De vorm doet een beetje denken aan de oude schoenmakerslampen met hun ronde kap.
Dat geldt in ieder geval voor de hanglamp. Het verschil is dat de Ovington lamp helemaal is uitgevoerd in glas. De lichtbron is weggewerkt in iets wat lijkt op een glazen druppel. De lampen zijn gemaakt van Italiaans glas dat in drie kleuren leverbaar is (Honey, Grey en Tobacco).

De elegante vorm en de warme kleuren geven de Ovington lamp (genoemd naar een oud Engels dorpje) een vintage look. Ook het gewoven, stalen snoer en de messing details dragen daaraan bij. Toch is deze lamp qua techniek helemaal van deze tijd en is hij voorzien van dimbare ledverlichting.

Sjoerd Vroonland

Sjoerd Vroonland studeerde in 2010 cum laude af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Hij combineert in zijn werk traditionele technieken en materialen met een fantasierijke, futuristische visie. Dit resulteert vaak in bijzondere, sfeervolle en verrassende ontwerpen.

Revised

Revised is een Nederlands designmerk. Het aanbod bestaat uit verlichting, meubels en accessoires. Deze producten kenmerken zich stuk voor stuk door vriendelijke vormen, fraaie details en kwalitatief hoogwaardige materialen.

Casper Vissers, mede-oprichter van Revised, zegt over zijn bedrijf en produkten:

“Het is een modern designbedrijf, maar we kijken terug en laten ons inspireren door de prachtige vormen, concepten en sferen van vroeger.
Mensen willen wat kleur en warmte rondom hen. Wij geloven dat de wereld wat rust nodig heeft.”

 

-- Lees meer --