PLUG & PLUGGIE

In 2012 presenteerde het Zweedse merk ateljé Lyktan de Plug Lamp. De lamp is ontworpen door de Stockholmse ontwerpers Form Us With Love. Opvallend aan deze lamp is het stopcontact dat in de voet van de lamp geïntegreerd is. Zo heb je altijd een stopcontact bij de hand als je een telefoon of laptop wilt opladen.

Het ontwerp van Form Us With Love is eenvoudig en tegelijkertijd geniaal. Dat zijn trouwens vaak de beste ontwerpen.  Want iedereen heeft tegenwoordig de behoefte om constant een computer, smartphone of tablet op te laden. Deze lamp biedt daarvoor een praktische en tegelijkertijd ook mooie oplossing. Door het stopcontact in de lamp te integreren, wordt ook dat vervelende gedoe van het zoeken naar een stopcontact of het ontkoppelen van iets om een ​​stopcontact te kunnen gebruiken, weggenomen.

tijdloze materialen

De Plug Lamp heeft een bolvormige glazen kap en een voet van gegoten en gepoedercoat aluminium. In deze voet is het stopcontact ingebouwd. En daardoor is dit stopcontact tegelijkertijd een decoratief detail. De opaal glazen kap zorgt voor een mooi verspreid licht. De lamp is trouwens ook dimbaar.

De Plug Lamp is geweldig voor openbare plaatsen zoals hotels, cafés en restaurants. Overal daar waar mensen op zoek zijn naar een plek om hun elektrische apparaten op te laden. Maar het is ook perfect voor thuis, bijvoorbeeld op het nachtkastje. De Plug Lamp is verkrijgbaar in zes standaard kleuren en 5 optionele kleuren.

Pluggie

Onlangs is de Pluggie gelanceerd. De Pluggie heeft een afneembaar snoer en is uitgevoerd met 2 USB-A-uitgangen die in de voet zijn verwerkt. De opaal glazen kap van de Pluggie is rond. De Pluggie is leverbaar in drie kleuren.

ateljé Lyktan

Ateljé Lyktan is in 1934 opgericht door Hans en Verna Bergström. Het bedrijf verhuisde in 1936 van Helsingborg naar Åhus, waar het nog steeds opereert in de geest van de oprichters. Het bedrijf maakt verlichting voor zowel binnen als buiten gebruik met een focus op Zweeds design.

-- Lees meer --