POLLUTED WATER POPSICLES

In eerste instantie lijken het heerlijke, ambachtelijk gemaakte ijslollys te zijn. Maar als je goed kijkt zie je dat ze helemaal niet zo lekker zullen smaken. De ijslollys maken deel uit van het project Polluted Water Popsicles van drie kunststudenten van de National Taiwan University of the Arts. Ze willen met dit project aandacht vragen voor de watervervuiling in Taiwan.

De drie studenten, Hung I-chen, Guo Yi-hui en Cheng Yu-ti, verzamelden watermonsters uit 100 locaties in Taiwan. Ieder watermonster werd daarna ingevroren en in polyesterhars gegoten om te kunnen bewaren. Ieder ijsje laat zien hoe smerig en troebel het water is waarvan de ijsjes gemaakt zijn. Ze laten ook zien welke rotzooi er allemaal in het water drijft: stukjes plastic, doppen en verpakking. Van al het afval in het water was 90% plastic.

De studenten ontwierpen ook mooie aantrekkelijke wikkels voor de ijsjes. Daardoor wordt je als kijker nog meer op het verkeerde been gezet.

Want het moet gezegd: de wikkels en de ijsjes zelf zien er prachtig uit. En je krijgt zin om er een te eten. Het is alleen zo verrekte jammer dat ze niet te vreten zijn en dat het een middel is om aandacht te vragen voor de watervervuiling.

De foto’s zijn gemaakt © Hung I-chen of Polluted Water Popsicles

-- Lees meer --