POSHTEL POPUP

Het Deense architectenbureau EFFEKT heeft een bouwsysteem ontworpen op basis van zeecontainers. De Poshtel Popup.

Tijdens een rondreis door Zuidoost-Azië hebben wij enkele nachten geslapen in The Sleepbox, een containerhotel in Chiang Mai, Noord Thailand. Sinds die tijd ben ik geobsedeerd en gefascineerd door het gebruik van (zee)containers als bouwelement. De architecten van EFFEKT hebben deze fascinatie kennelijk ook.

Zij stelden zich de vraag: Wat als gebouwen daar kunt neerzetten waar je ze nodig had? Wat als  je een huisvestingstekort in een stad in een paar maanden tijd kunt oplossen? Kan een leegstaand perceel ’s nachts zou kunnen worden veranderd in een designhotel? Wat als je opeens zou kunnen leven waar niemand eerder heeft geleefd?

Bouwsysteem

Hun antwoord is de Poshtel Popup. Het is een bouwsysteem waarmee je binnen enkele maanden grote ideeën kunt realiseren. Woonhuizen, stijlvolle appartementen en luxe hotels kunnen letterlijk ‘pop-up’ zijn – zonder vertragingen, bureaucratie en administratieve rompslomp.

De Poshtel Popup is ontworpen om uitzonderlijk, betaalbaar te maken voor meer van ons, en duurzaam voor ons allemaal (mooi gezegd!)
Het concept is schaalbaar en past in verschillende omgevingen, formaten en behoeften. Het is een circulair concept, waarin alle onderdelen kunnen worden gemonteerd, gedemonteerd, hergebruikt en gerecycled.

Een van de eerste projecten met de Poshtel Popup wordt nu gerealiseerd in het Camp Adventure Park in Denemarken. Daar heeft EFFEKT ook, niet geheel toevallig, het ontwerp gemaakt voor een spectaculaire observatietoren.

effect-adventure camp

­­­­

Huisvesting in containers heeft bij veel mensen nog steeds een associatie met ‘polenhotels’, asowoningen of ‘skaeve huse’. Het wordt tijd dat dit beeld wordt bijgesteld. De plaatjes zijn in ieder geval prachtig. Wie durft?


Kijk voor een ander ontwerp met containers ook eens naar de Urban Rigger.

 

-- Lees meer --