REPUBLIEK BLOEMENDAAL

In deze tijd van het coronavirus is alle horeca in Nederland gesloten. En dat is jammer, zeker als je je zaak net helemaal hebt vernieuwd. Dat geldt bijvoorbeeld voor Republiek Bloemendaal. De afgelopen jaren werd het strandpaviljoen met deze naam iedere zomer opgebouwd en afgebroken. Omdat ze graag het hele jaar open wilden zijn vroegen de eigenaren architect Heiko Hulsker om een ​​permanente strandpaviljoen te ontwerpen en te bouwen. Anne Claus Interiors werd gevraagd om het interieur te ontwerpen.

Al vanaf 1999 is Republiek Bloemendaal een populaire strandclub aan de kust bij Bloemendaal . Het stond bekend om zijn Balinese sfeer en de grote Boeddha die over het strand en de badgasten waakte. Drie jaar geleden kregen de eigenaren toestemming om een ​​permanente accommodatie te bouwen en onlangs werd de splinternieuwe permanente Republiek geopend.

hoge ramen

Opvallend zijn de vijf meter hoge ramen die helemaal opengezet kunnen worden. Zo kun je optimaal profiteren van het uitzicht op zee. Het interieur heeft een industriële uitstraling met hoge plafonds en een staalconstructie. Anne Claus is er in geslaagd om een warme en gastvrije atmosfeer te creëren. Zij heeft gebruik gemaakt van natuurlijke materialen en aardetinten. De muren zijn bedekt met zandkleurige pleister die is gemengd met epoxyhars.

interieur

Het interieur is ongeveer 600 vierkante meter groot en kent een aantal verschillende hoeken. Zo staan er ergens kleine ronde tafeltjes waar je wat kunt eten of drinken. Er is een ontspannen loungeplek met in het midden een open haard. Rondom deze ruimte loopt een zitbank met nootmuskaatkleurige kussens. Daar vlakbij staan enkele grote banken bekleed met taupe of okergele linnen en op de vloer geweven vloerkleden. Daaromheen staan rieten fauteuils en houten salontafels. Ietwat formeler dineren en lunchen kun je aan teakhouten tafels met comfortabele fauteuils en bruine zitbanken. Aan het plafond hangt een groot aantal papieren lantaarns als hangende sculpturen.

In de ruimte staan drie verschillende  bars naast elkaar. Ieder met een eigen uitstraling en metariaalgebruik. Zo is er een bar met een open keuken en een bar voor pizza’s uit de houtoven.

eigen ontwerp

Veel van het meubilair, zoals tafels, bedden, banken, salontafels en stoelen, is ontworpen door Anne Claus en geproduceerd in Indonesië.

uitgebalanceerd

Anne Claus heeft voor Republiek Bloemendaal een elegant en uitgebalanceerd interieur gemaakt. Jammer dat we er nog niet van kunnen genieten.

 

Kijk voor andere horecagelegenheden ook eens naar het Whitworth Locke Hotel, Garden Hotpot Restaurant, Obereggen Mountain Hut, Radhaus of Noma.

 

-- Lees meer --