RUBIO

In Valencia heeft de Spaanse uitgeverij RUBIO onlangs zijn eerste conceptstore geopend. De inrichting daarvan was in handen van Masquespacio, eveneens uit Valencia.

We hebben al eerder stilgestaan bij projecten van Masquespacio. En dat is niet vreemd. Want hun werk valt op. Als is het alleen al door het uitbundige kleurgebruik. Ana Milena Hernández en Christophe Penasse van Masquespacio brengen ruimtes tot leven en zorgen daardoor voor een aantrekkingskracht die waardoor je een ruimte wilt ontdekken. En daardoor ga je je ook meer verdiepen in de uitgestalde produkten en het merk daarachter.

conceptstore

Hun nieuwste project is een conceptstore in Valencia voor educatieve uitgeverij RUBIO. Boeken van RUBIO worden al 60 jaar op de Spaanse scholen gebruikt. De conceptstore is meer dan 200m2 groot. Masquespacio ontwierp een levendige, futuristische ruimte die de interactie stimuleert door een aantal verschillende omgevingen.

Bij de ruimte entree met felgele en blauwe neonreclames word je als bezoeker langs een balie geleid naar de sectie met wiskunde-, schrijf- en leeswerkboeken. De wiskundige sectie bevat panelen met borden op de achterkant waar je je wiskundige vaardigheden kunnen oefenen. Een stukje verderop is er een plek waar je je handschrift kunt oefenen.

Een kleurentunnel leidt bezoekers naar de wereld van RUBIO, met een projectieruimte voor de kleintjes.

interactie

Er zijn nog meer ruimtes en activiteiten te ontdekken in deze concpet store van RUBIO. Zowel voor kinderen als volwassenen. Zoals de nieuwsgierige kijkgaatje in de etalage, een tijdmachine met augmented reality-bril, een roulette die de geschiedenis van de uitgever verklaart, een spreker die vertelt verhalen, de tunnel van kleur en de projectiekamer.

Dit alles maakt de winkel interactief voor bezoekers. Je kunt er op de ‘traditionele’ manier in de boeken lezen, wiskundige berekeningen uitvoeren en door het kijkgat kijken. Maar je kunt ook de mogelijkheden van het digitale tijdperk ontdekken door het gebruik van tablets en 3D-bril.

 

Kijk ook eens naar andere projecten van Masquespacio, zoals Valencia Lounge Hostel, Solera en Toadstool.

Foto’s: Luis Beltran

-- Lees meer --