SACROMONTE KAPEL

De Sacromonte Kapel is een nieuwe toevoeging aan het Sacromonte Landscape Hotel, waarover we al eerder hebben bericht. Het Sacromonte Landscape Hotel is een kleinschalig hotelcomplex in een wijngaard in Maldonado, Uruguay. Het complex is een ontwerp van  MAPA, een architectenbureau met vestigingen in Uruguay en Brazilië.

Onlangs heeft MAPA aan dit complex een kapel toegevoegd. De kapel is geplaatst op het hoogste punt van Sacromonte en al van ver te zien. Het is een bouwwerk dat door zijn eenvoud opgaat in de omgeving. De kapel is immers eigenlijk niet meer dan twee houten wanden van 9 bij 6 meter die op elkaar steunen, maar elkaar niet aanraken. Daardoor is de ruimte tegelijkertijd open en gesloten. Het is binnen en buiten.

Een zwevende zwarte metalen doos doorbreekt de symmetrie van het bouwwerk. Een paneel van doorschijnend onyx laat licht binnen. In deze metalen doos staat een beeld van de Maagd van “La Carrodilla”.

De kapel is in een fabriek in Portugal gemaakt van kruislings gelamineerd hout en staal. Het is daarna naar Sacromonte vervoerd en daar in één dag  geassembleerd.

De kapel coëxisteert harmonieus met de natuur, laat wind en stormen binnen. Op de een of andere manier is er een herinnering aan de meest primitieve architectuur. Een die mens, landschap en materie herenigt met het eeuwige

Fotografie: Leonardo Finotti en Tali Kimelman

meer projecten van MAPA: Sacromonte Landscape Hotel

-- Lees meer --