SALVAGE SWINGS

Salvage Swings is een tijdelijk houten paviljoen gebouwd op Roosevelt Island in New York. Het is ontworpen door Somewhere Studio uit Arkansas. Het project was dit jaar de winnaar van de jaarlijkse internationale ontwerpwedstrijd City of Dreams.

Het paviljoen bestaat uit 12 gelijke modules met schommels. De vorm van de modules kaderen het uitzicht op de stad en het park.
De modules zijn in een driehoekige vorm neergezet. Zo ontstaat in het midden een ​​nieuwe ruimte. Door het open kader van het paviljoen kunnen er verschillende activiteiten worden gehouden. Je kunt er schommelen, picknicken, verstoppertje spelen en er zijn al openluchtconcerten gehouden.
Geïntegreerde LED-verlichting in de openingen transformeert het paviljoen ’s nachts in een baken van de oevers van de East River in Manhattan en Queens.

restmateriaal

Het paviljoen is opgebouwd uit kruislings gelamineerd hout. Dit hout was restmateriaal van een groot bouwproject. Het hout is onder leiding van de architecten door studenten van de Fay Jones School voor Architectuur en Ontwerp verwerkt tot de losse modules die samen dit paviljoen vormen.
Salvage Swings  s een voorbeeld van hoe je bouwafval kunt gebruiken ​​hoe en ook kunt  voorkomen dat goed materiaal in de stortplaats terechtkomt nadat ze voor hun oorspronkelijk doel zijn gebruikt

flexibel

Het paviljoen is zo ontworpen en gemaakt dat het eenvoudig kan worden gemonteerd en gedemonteerd met een kleine groep vrijwilligers. Geprefabriceerde verbindingen van vingerlassen en hanteerbare afmetingen van de verschillende onderdelen zorgen ervoor dat het project binnen enkele dagen plat kan worden verpakt, verzonden en op locatie kan worden gemonteerd.
Na de zomeractiviteiten wordt het paviljoen afgebroken en opgeborgen om het volgend jaar weer ergens op te bouwen.

Kijk voor een ander speelobject van hout ook eens naar de Five Fields Play Stucture.

 

Foto’s: James Leng

-- Lees meer --