SEA YOU

Een vrouw en een vis reizen terug in de tijd in deze korte animatiefilm met de titel ‘Sea You’. Deze film is geregisseerd door de jonge Nederlandse regisseur Ben Brand.

Ben Brand vroeg zich af of alles wat je in de oceaan gooit uiteindelijk ook weer aanspoelt of bij je terug komt. In de korte film ‘Sea You’ zien we een grijsharige vrouw die aan haar eettafel zit. Je ziet dat over haar wang een traan zich terug trekt naar boven toe. Terug naar haar tranende oog. Dit is het begin van een reeks gebeurtenissen. Maar dan in omgekeerde volgorde: de hoofdrolspeler rijdt met haar fiets achteruit naar de winkel waar ze de vis heeft gekocht. Vandaar volgen we de reis van de vis terug: via de visfabriek, naar de visser en terug naar de oceaan.

de as van een overleden grootmoeder

Het idee voor deze film komt voort uit een verhaal dat de vriendin van Ben Brand vertelde over haar familie die de as van haar overleden grootmoeder over de zee verspreidde. Dit doen heel veel mensen over de hele wereld. Brand vroeg zich af wat er eigenlijk met al die as gebeurt. Keert misschien alles dat in het water is gegooid op de een of andere manier terug?

Het resultaat van deze vraag is een prachtige en ontroerende film.

-- Lees meer --