SIERRA MADRE TAQUERÍA

Sierra Madre is een Mexicaans taco-restaurant in het centrum van Vigo, Spanje. Het restaurant valt op door zijn inrichting en kleurgebruik. Sierra Madre is een restaurant met een duidelijke eigen identiteit. Niet de ‘doorsnee’ inrichting met vintage meubilair en industriële uitstraling die je op dit moment in Nederland zoveel ziet.

Erbalunga Studio had de opdracht om de visie van de eigenaars en waarden en afkomst van de typische Mexicaanse gerechten te verwerken in het ontwerp.
De kleuren en  smaken van Mexico moesten worden opgenomen in het ontwerp. Ook tijd en gemak waren daarnaast een belangrijke uitgangspunt in het project. Sierra Madre biedt typische ‘urban’ gerechten uit de streek Monterrey aan, maar op een  ‘slow food’ manier.

Het restaurant kent verschillende hoekjes en sferen die variëren in kleurgebruik en omvang. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende kleurvlakken en verlaagde plafondelementen om de zitplaatsen te markeren. Ook de verschillende wanden met open keramische stenen spelen een belangrijke rol in het concept. Zij markeren de routes en de zithoeken. De wanden suggereren bovendien doorzicht en diepte (die er feitelijk niet is).

De verschillende hoekjes en ruimtes in het restaurant zijn als een stad met verschillende wijken die ieder een eigen identiteit hebben.

De inrichting is verder redelijk sober en eenvoudig:  goedkope krukjes, eenvoudige houten stoelen, gekleurde MDF-panelen, plafondelementen van vurenhouten balkjes en een heel sobere verlichting.
Absoluut geen truttige ‘typisch’ Mexicaanse uitstraling met sombrero’s en cactussen (gelukkig maar!).
Alleen het kleurgebruik roept een Mexicaanse sfeer op. Het haalt je even uit de realiteit van de stad Vigo en geeft zo een levendige ervaring gekoppeld aan de Mexicaanse stad Monterrey.

Fotografie is van Iván Casal Nieto

-- Lees meer --