STERLING PLACE

Light and Air Architecture heeft een appartement met twee slaapkamers in New York compleet verbouwd. Dit appartement met twee verdiepingen bevindt zich in Sterling Place, een voormalig schoolgebouw uit 1895 in de wijk Prospect Heights in Brooklyn.

Dit oude gebouw werd van binnen volledig gestript en gerenoveerd om er moderne woningen in onder te brengen. Light and Air Architecture (L/AND/A) heeft een van deze appartementen gerenoveerd.

houten volume

Het appartement is 111 vierkante meter groot.  L/AND/A verwijderde bestaande scheidingswanden. Vooral de wand die de woonverdieping in drie afzonderlijke kamers verdeelde. In plaats daarvan heeft L/AND/A een groot houten volume van Baltisch berkenhout ontworpen. Dit volume verdeelt verschillende gebieden, zoals de keuken, een badkamer en de woonkamer.  Het biedt ook veel opbergruimte. Dit op maat gemaakte blok loopt van de hoofdingang en omsluit een centrale hoek en eindigt met kasten in de keuken.

Een open lattenhouten wand schermt een gang af waar zich de badkamer bevindt. Daar staat ook de nieuwe wenteltrap. Op de onderverdieping liggen de twee slaapkamers en een extra doucheruimte.

In de keuken loopt het berkenhout helemaal door tot aan de hoge plafonds. In de buurt van de badkamer wordt het frame omlaag gebracht en is de hoogte van het plafond verlaagd.

rust

Behalve van het berkenvolume en de houten vloeren, is de rest van het huis licht en rustig.  Zo wordt gaat de aandacht helemaal naar de natuurlijke materialen. De enige donkere kleuren zijn het zwarte aanrecht en de donkere vloer in de keuken. Dit samen met een bijpassende grote eettafel en een moderne hanglamp. Alle wanden zijn wit, waaronder een bakstenen muur in de woonkamer en de wit betegelde badkamers.

Light and Air Architecture heeft met deze ingrepen een groot ruimtelijk effect gecreëerd

 

 

De foto’s zijn gemaakt door Kevin Kunstadt.

-- Lees meer --