STRING

Het STRING reksysteem is in 1949 door Nils Strinning ontworpen. Het systeem wordt algemeen beschouwd als een mijlpaal in Scandinavisch design. STRING is zo ontworpen dat het afzonderlijk kan worden samengesteld.  Het past zich daarom aan alle ruimtelijke omstandigheden aan. Met zijn eenvoudige, tijdloze ontwerptaal fascineert het vandaag nog steeds.

STRING is een uitgebreid reksysteem dat individueel kan worden samengesteld op basis van persoonlijke behoeften. Naast de legborden van eiken, walnoot, essen en metaal, kunnen wandkasten met laden of schuifdeuren, vitrines, werkbladen, opbergrekken en schoenenrekken en opbergvakken in het schap worden geïntegreerd.

Het reksysteem was jarenlang niet meer verkrijgbaar. Totdat Peter Erlandsson en Pär Josefsson in 2005 String Furniture oprichtten.  Zij wilden daarmee het culturele erfgoed van Nils Strinning nieuw leven inblazen en behouden.

De huidige ontwerpen voor String Furniture zijn van de hand van de Zweedse ontwerpers Anna von Schewen en Björn Dahlström, die hun productontwikkeling baseren op het minimalistische ontwerpprincipe van Nils Strinning.

Met de nieuwe STRING+ productlijn presenteert het bedrijf slimme accessoires voor hedendaagse werkplekken, waaronder een tijdschriftenhouder en een kleine organizer. Deze bieden praktische opbergruimte voor tijdschriften en gebruiksvoorwerpen van alle soorten.

Een ongewone herinterpretatie van het oorspronkelijke ontwerp heeft betrekking op het materiaal: naast de houten planken, wordt String nu ook geleverd met metalen planken. De designklassieker is dus ideaal voor nieuwe toepassingsgebieden, zoals de gang of keuken. De gelakte en dus extreem onderhoudsarme metalen legborden zijn verkrijgbaar in wit, grijs en zwart, met een hoge of lage rand en als afgeschuinde versie voor schoenen.

-- Lees meer --