THE OTHER PLACE

Studio 10 heeft onlangs de renovatie voltooid van een aantal kamers van The Other Place, een pension aan de Li-rivier bij de stad Guilin in China. Twee kamers in The Other Place, Dream en Maze, zijn geïnspireerd door het werk van de Nederlandse kunstenaar M.C. Escher (1898 – 1972).

Studio 10, een ontwerpbureau met vestigingen in Shenzhen, Hongkong en New York, wilde een “mysterieuze, oneindige en onmogelijke ruimte” creëren met een aantal optische illusies.

De ene kamer van The Other Place met de naam Dream, heeft een bleke roze en witte kleurenpalet. Dit maakt de kamer  sereen en surrealistisch fris, ver weg van de chaos van alledaags leven. Alle componenten uit de ‘echte’ wereld, zoals verlichtingsarmaturen en elektronische apparaten, zijn verborgen achter een reeks zwartgeschilderde deuren. Hierdoor blijft de surrealistische sfeer van de ruimte behouden.

In de andere kamer, Maze, met een bosgroen kleurenpalet, leiden onmogelijke trappen naar gouden deuren tegen wand en plafond. Daarachter zou zich een gang kunnen bevinden die naar een geheim bos leidt – of andere onverwachte bevindingen die de gasten verrassen.

Kijk voor meer over M.C. Escher op: Escher x nendo

-- Lees meer --

Foto’s door Chao Zhang