UNITED CYCLING LAB & STORE

In het Deense plaatsje Lynge is wel een heel bijzondere fietsenzaak geopend. In de United Cycling LAB & Store zweven fietsen in de lucht vanaf  het 6 meter hoge plafond.  Het verlichte displaymeubilair en het gebruikte spiegelglas geven een illusie van oneindigheid.De showroom, ontworpen door Johannes Torpe Studios, is een ode aan de techniek van de moderne racefiets.

Een ​​saai industrieel gebouw uit de jaren 90 is hier omgevormd tot een glimmende ​​winkelruimte met (bijna) alleen fietsen.
De ruimte oogt sober en kaal: betonnen vloeren, helderwitte muren, witte, lichte plafondpanelen. De hoge ruimte ziet uit als een futuristich laboratorium en verwijst daarmee naar de high-tech van de modern racefiets.

Op vijf plaatsen hangen fietsen aan het plafond. Deze kunnen met een druk op de knop omlaag worden gebracht. Hier hangen de meest geavancewerde racefietsen van carbon. Zo licht van gewicht dat ze lijken te zweven.

Johannes Torpe zegt:

“Onze klant verkoopt een aantal van de meest geavanceerde fietsen ter wereld. Atleten winnen Olympische medailles op hen. Met ons ontwerp hebben we geprobeerd om de engineering en dromen van de fietsen te benadrukken. Door de fietsen in een futuristisch, minimalistisch en etherisch universum te organiseren, wordt hun kracht en soevereiniteit benadrukt. ”

-- Lees meer --

Fotografie: Alastair Philip Wiper
Video: Peter Larsen, LRSNStudio