WINK CHAIR

Ontwerpbureau Masquespacio uit Valencia heeft voor het eveneens Spaanse merk Houtique een stoel ontworpen met de naam Wink Chair. Het is een vervolg op een serie lampen die Masquespacio eerder voor dit merk heeft ontworpen.
De lampen zijn kennelijk zo’n succes dat een vervolg niet kon uitblijven.

Masquespacio is een gerenommeerd ontwerpbureau dat ook verschillende onderscheidingen heeft ontvangen. We hebben al eerder aandacht besteed aan de ontwerpen van Masquespacio.  Hun ontwerpen vallen bijvoorbeeld allemaal op door hun uitbundige kleurgebruik. Dat geldt voor hun interieurs zoals Rubio, Solera en Valencia Lounge Hostel. Maar ook voor hun meubels, zoals de Toadstool.

gedurfd, speels en anders

De ontwerpen van zijn gedurfd, speel en anders.

Dat geldt zeker ook voor deze stoel, de Wink Chair. De stoel is letterlijk, een knipoog. Een knipoog naar de Jaren 20. De tijd van Josephine Baker en de Charleston. De stoel ziet er ook uit als een Charleston jurk. Hij zou prima in een nachtclub passen.

mooi?

Maar vind ik de Wink Chair ook mooi? Om eerlijk te zijn, nee. Ik vind het allemaal te veel, te veel decoratie, te veel frutsel. Wellicht ben ik te nuchter voor een dergelijke stoel. Houd ik toch meer van de strakkere, Scandinavische, ontwerpen. Dat past wellicht ook meer bij onze nuchtere aard.

wat vind jij?

Maar OK, dat vind ik. Ik ben benieuwd wat jij van deze stoel vindt. Laat het ons weten en laat hieronder jouw reactie achter.

  

PS

De Wink wordt tijdens de Maison & Objet gepresenteerd. Deze beurs wordt van 17 tot en met 21 januari gehouden in Parijs

Foto’s van Luis Beltran 

-- Lees meer --