WONING GWN

Nieuwe Architecten heeft aan de Nieuwe Delft een bijzondere woning ontworpen op een zelfbouwkavel. Het project heet Woning GWN. De Nieuwe Delft is een nieuwe ontwikkeling in de Coendersbuurt bij de spoorzone in Delft.

Nieuwe Architecten heeft de richting en sfeer van dit huis samen met de opdrachtgevers bepaald. Zij wensten een woning met heldere lijnen en hoogwaardige materialen. Het is een woning geworden die in meerdere opzichten opvallend is.

schuivende panelen

De kavel heeft een verdraaiing. Het ontwerp van de woning maakt gebruik van deze verdraaiing. De gevels op de begane grond zijn recht gelegd. Zo ontstaan aan de straat- en aan de tuinzijde overstekken. Aan de straatkant is er hierdoor ruimte voor het stallen van fietsen. Hier kan het overstek worden afgesloten met schuivende panelen. Deze panelen vallen op door hun gouden kleur en de ronde gaten.

Aan de tuinzijde is er ruimte voor een terras met beschutting. De keuken op de begane grond heeft hierdoor een beter doorzicht naar de tuin.

Het bovenliggende woonvolume bestaat uit twee lagen met een flexibele tussenverdieping. De nu aanwezige vides kunnen in de toekomst dichtgelegd worden. De woonruimte is een spectaculaire open ruimte met veel hoogte. Aan de voorzijde heb je uitzicht over de gracht. Aan de achterzijde heb je uitzicht op de tuin.

badkamer

Een opvallend wit blok aan de voorgevel markeert de plek waar zich de badkamer voor logees bevindt.
Via open trappen bereik je de slaapverdieping die als gesloten kap is ontworpen. Aan de voorkant kan een deel van het schuine dak worden opengeklapt. Daarachter zit de raam naar de slaapkamer. De bamboe afwerking van de kap vormt één geheel met het bovenliggende terras. Je kunt het terras bereiken via een dakopbouw. Hierin is een pantry ondergebracht. Op het dak liggen pv-cellen.

plaatmaterialen

Een belangrijke element op iedere verdieping is de grote kastenwand. Deze kasten zijn met verschillende plaatmaterialen afgewerkt, wat een bijzonder effect geeft. De kasten bieden niet alleen veel bergruimte. Ook de installaties zijn hierin weggewerkt.
Daarnaast zijn ook de ronde stalen spanten op iedere verdieping duidelijk zichtbaar.

Woning GWN is een opvallend project met zowel buiten als binnen een aantal verassende ingrepen en details.

 

-- Lees meer --