YAYOI KUSAMA SKATEBOARD

Tijdens een studiereis in Japan kwamen we voor het eerst in contact met het werk van de Japanse kunstenaar Yayoi Kusama: een grote gele pompoen met zwarte stippen.  Het werk van Yayoi Kusama is uit duizenden te herkennen door het gebruik van deze stippen, de POLKA DOTS.

Deze stippen heeft zij ook weer gebruikt voor het ontwerp van vier verschillende skateboards. Deze boards worden in een gelimiteerde oplage verkocht in de Design Store van het Museum of Modern in New York.
De boards komen in twee kleurencombinaties: rode stippen op een witte achtergrond, of zwarte stippen op een gele achtergrond. Beide opties zijn beschikbaar met grote of kleine stippen.

Yayoi Kusama (geboren in 1929) woont vrijwillig in een psychiatrische instelling in Japan. Daar blijft ze werken aan kunstprojecten. Veelal  met polka dots. Deze heeft ze toegepast in veel en grote kunstwerken en installaties, waarbij – vaak spiegelende – muren, vloeren, plafonds voorzien zijn van stippen. Deze zijn tentoongesteld in musea en galerieën over de hele wereld.

MoMA Design Store verkoopt ook skateboards, voorzien van werken van bekende andere kunstenaars zoals Andy Warhol en Jean-Michel Basquiat. Elk board is gemaakt van Canadees esdoornhout van zeven lagen en wordt geleverd zonder wielen.

-- Lees meer --